Adres
71-75 Shelton Street, Covent Garden, London (UK)

Casco woningbouw

Omschrijving van ons casco

Een casco woning van Eigen Huis Bouw betreft de volledige constructieve bovenbouw (dus exclusief betonnen begane grond vloer) bestaande uit:

 • Het omzetten van uw ontwerp naar constructieve tekeningen casco bouw;
 • Alle dragende wanden en geïsoleerde binnenbladen;
 • Alle niet dragende binnenwanden;
 • Alle verdiepingsvloeren;
 • Volledige constructieve kap (exclusief panlatten en dakpannen);
 • Transport van de casco onderdelen naar de bouwplaats;
 • Montage van het casco op de bouwplaats.

Hoge kwaliteit met vele voordelen

Het laten ontwikkelen en bouwen van een casco woning door Eigen Huis Bouw levert grote voordelen op. Voor zowel de snelheid door het fabriceren in de fabriek onder ideale omstandigheden als de kostprijs van de woning. De woning zal in een minimale doorlooptijd duurzaam worden gebouwd en kent een aangenaam leefklimaat.

Ook voor aannemers, architecten en woningcorporaties, zijn er veel voordelen aan het laten ontwikkelen van casco woningen door Eigen Huis Bouw. Zo is casco bouwen, kostenbesparend door: verkorting van de bouwtijd, overal passend, snelle levertijd, hoge Rc-waardes en een uitstekende lucht en kierdichting.

Voordelen van casco

 • Zeer korte bouwtijd wegens fabricatie van de casco elementen in onze fabriek.
 • Voor elke Rc-waarde heeft Eigen Huis Bouw met haar duurzame woningen een oplossing. Hoge Rc-waardes van 8,0 zijn gemakkelijk haalbaar.
 • Er wordt gebruik gemaakt van BIM engineering wat zorgt voor een foutloze en snelle verwerking in de fabriek en op de bouwplaats.
 • Door automatisering van het productieproces en hoge mate van efficiëntie, heeft Eigen Huis Bouw een maatvaste, snelle en hoge productiecapaciteit.
 • Ecologisch: De gebruikte bouwmaterialen komen voort uit natuurlijke bouwstoffen en zijn volledig herbruikbaar.

Verhoging RC-waarde

Duurzame elementen hebben van een betere isolerende werking dan traditionele muren. Dit doordat de bouwmaterialen die zorgen voor de dragende constructie van nature een isolerende werking heeft. Tevens is er sprake van isolerende werking door de gehele constructie heen. Dit heeft het positieve effect dat er Rc-waardes te behalen zijn van 4,0 tot 8,0.

BIM

De engineering van de woning gebeurt in BIM. Het proces is zo overzichtelijk weergeven zonder te veel obstakels. Het gehele bouwproces  wordt op deze manier versimpeld. Geen arbeidskrachten op de bouw, maar alles kant en klaar vanuit de fabriek geleverd. Houtskeletbouw i.c.m. cellenbeton en cementvezel is daardoor zeer aantrekkelijk om mee te bouwen, ook omdat het een milieuvriendelijk bouwmethode is met weinig faalkosten. Het is licht waardoor er geen zware fundering gerealiseerd hoeft te worden.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op, we gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Casco woning prijzen

Natuurlijk wilt u weten wat het ontwikkelen en bouwen van een casco woning kost. Eigen Huis Bouw biedt u de laagste prijs garantie op de Nederlandse casco woningmarkt, tevens zijn al onze woningtypes ook als bouwpakket verkrijgbaar.